Munteenheid en betalen in Trinidad en Tobago

Munteenheid en betalen in Trinidad en Tobago

In Trinidad en Tobago is de officiële munteenheid de Trinidad Tobago Dollar (TTD). Er wordt ook meer en meer in US Dollar (USD) gebruikt. Creditcards, veelal Visa-card, zijn breed geaccepteerd bij de meeste winkels en restaurants. Er zijn ook geldautomaten waar u met een internationale bankkaart, bij voorkeur Visa of MasterCard, kunt pinnen.

De meeste winkels accepteren contant geld. BB&T, Citizens Bank, First Citizens, Republic Bank en Scotiabank zijn de meest gebruikte banken. Het is raadzaam contant geld in de lokale munteenheid mee te nemen voor kleinere betalingen, zoals taxi’s.

Banken voor betalingen in Trinidad en Tobago

De meest gebruikte banken in Trinidad en Tobago zijn T, Citizens Bank, First Citizens, Republic Bank en Scotiabank. Het is raadzaam om contant geld te hebben voor kleine betalingen, zoals taxi’s. Gelukkig geven de banken contante lokale munteenheid om in te wisselen wanneer u naar Trinidad en Tobago reist. Als u echter meer dan contant geld wilt gebruiken, hebben de banken verschillende opties voor elektronische betalingen.

U kunt bijvoorbeeld betalingen doen met een debit- of creditcard, en veel van de banken bieden ook online bankieren met apps. Bovendien bieden sommige banken online betalingen zoals overboekingen of betalingen via cheques. Met al deze opties kunt u eenvoudig en snel geld overmaken naar andere rekeningen in Trinidad en Tobago.

In Trinidad en Tobago is de reden van betalen of geld overmaken meestal de Trinidad en Tobago-dollar (TTD). Het is de munteenheid van het land. De Trinidad en Tobago-dollar is verdeeld in 100 centen. Er zijn bankbiljetten in waarden van 100, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 Trinidad en Tobago-dollar, evenals munten in waarden van 1 dollar, 25, 10, 5 en 1 cent.

Betalen op Trinidad en Tobago

Er zijn veel verschillende manieren waarop u in Trinidad en Tobago kunt betalen of geld overmaken. U kunt bijvoorbeeld contant betalen met Trinidad en Tobago-dollars of met buitenlandse valuta, zoals US-dollars of Euro’s. Sommige bedrijven accepteren ook betalingen met debitcard of creditcard. De meest gebruikelijke manier van betalen is echter het gebruik van bankrekeningen.

U kunt met een bankcheque betalen, of betalen met een bankoverschrijving. Sommige banken bieden ook een mobiele app waarmee u uw bankrekening online kunt beheren. Ook bieden sommige banken online betalingen zoals overboekingen of betalingen via cheques. Met al deze opties kunt u eenvoudig en snel geld overmaken naar andere rekeningen in Trinidad en Tobago.

Reacties zijn gesloten.